Waarom we koers zetten richting scheiding

Waarom we koers zetten richting scheiding

Hoe gaat het met jouw relatie? Goed? Houden zo! Niet zo goed? Dan is er werk aan de winkel! Misschien kunnen de onderstaande tips, feiten en onderzoeksresultaten hier wellicht bij helpen óf het verklaart waarom je regelrecht koers zet richting een scheiding. Misschien lees je het onderstaande vol herkenning of is de kogel al door de kerk. Hoe dan ook, mocht je hulp nodig hebben, dan ben ik er voor je!

Ik weet als geen ander hoe jij je leven een andere wending kan geven. Als professioneel coach en ervaringsdeskundige kun je mij ‘life’ inhuren of je kunt je aanmelden bij mijn online academy ‘Reinvent Your Life’: https://reinventyourlife.nl/#werkmetmij.

Even wat feiten en wetenswaardigheden op een rijtje:

Logischerwijs leiden veel conflicten tot een scheiding maar ook een aanhoudende onverschilligheid zorgt voor verwijdering. Dit werkt ook weer in de hand dat iemand naast de relatie een eigen leven gaat leiden met alle gevolgen van dien. Wrok, wreedheid en het onvermogen of de desinteresse goed met elkaar te communiceren kan zorgen voor een breuk, net als het ontbreken van intimiteit en het hebben van een buitenechtelijke relatie. Een te groot leeftijdsverschil kan een reden zijn voor het beëindigen van een relatie, net als te jong trouwen of het hebben van een laag huishoudelijk inkomen. Ook werkeloosheid drukt een grote stempel op relaties en overmatig drankgebruik is tevens een reden om het huwelijksbootje uit te stappen.

Weet je verder dat….

…Het aantal scheidingen nergens lager is dan in India?

…Mensen die hertrouwen, minder snel geneigd zijn om nadien opnieuw te scheiden?

…Een scheiding illegaal is op de Filipijnen?

…Volgens een Brits onderzoek 50 % van alle personen die gescheiden zijn spijt van hun beslissing hebben?

…Volgens onderzoek van de universiteit van Alberta kinderen van gescheiden ouders sneller geneigd zijn om hun opleiding niet af te maken?

…In Amerika de vrouw in 66 % van de gevallen de scheiding aanvraagt?

…In Italië WhatsApp een cruciale rol in de helft van de echtscheidingsprocedures speelt?

…Hoe duurder het huwelijksfeest is, hoe groter de kans dat het pasgetrouwde koppel later zal scheiden?

…Koppels met kinderen vaker bij elkaar blijven? Aan de andere kant scheiden koppels met twee- of meerlingen vaker dan gemiddeld.

…Koppels met financiële zorgen, sneller zullen scheiden dan koppels waar de rekeningen zich niet opstapelen?

…Volgens een Zweedse studie werknemers die dagelijks 45 minuten of langer reizen sneller scheiden dan mensen die dicht bij hun werk wonen?

Kan ik jou misschien handvatten aanreiken? De hulpmiddelen die je gaan helpen om alles op een rijtje te krijgen, zodat jij zo goed mogelijk het proces van een break-up doorloopt? Kijk voor mijn gratis Survival Kit op https://reinventyourlife.nl/.

Anouk