Rust…. Even alles op een rijtje krijgen

Rust…. Even alles op een rijtje krijgen

Rust. Zo belangrijk. Even geen contact met je ex als je midden in een echtscheiding of break-up zit. Eerst alles voor jezelf op een rijtje zetten. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat nou?

Zit je in een lastige periode vanwege een break-up? Wil je jouw leven weer op de rit krijgen maar weet je even niet hoe? Ik weet als geen ander hoe jij je leven een andere wending kunt geven en ontwikkelde daarom de online academy ‘REinvent Your Life’. Maar laten we eerst beginnen met het creëren van rust. Hieronder een top tien die jou daarbij kan helpen:

1. Verantwoording

Neem verantwoording voor je eigen emoties. Ervaar je emoties, onderdruk ze niet. Maak geen verwijten naar de ander, houd het bij jezelf.

2. Acceptatie

Accepteer dat de scheiding of break-up een feit is. Vind berusting. Jezelf blijven verzetten kost heel veel energie. Loslaten is heel moeilijk maar ook heel helend, hierdoor ontstaat rust en ruimte.

3. Zelfvertrouwen

Een scheiding kan ervoor zorgen dat je een deuk oploopt in jouw zelfvertrouwen, vergroot dus je zelfvertrouwen door te groeien, dingen te doen waar jij blij van wordt en waar je goed in bent.

4. Praktische zaken

Zorg dat je de praktische zaken zo goed mogelijk regelt. Duik in de administratie en weet hoe je er financieel voor staat, dit is een belangrijk onderdeel tijdens een scheiding. Wanneer dit niet goed geregeld of uitgezocht is, kan dit heel veel onrust veroorzaken.

5. Wees lief voor jezelf

Zorg voor (extra) ontspanning. Ga gezellig uit met die vriendin, laat je masseren, ga naar de sauna of ga shoppen. Het is belangrijk dat je lichaam kan herstellen van de stresshormonen die het meedraagt.

6. Beweging

Je lichaam in beweging houden is heel belangrijk, net zoals gezonde voeding. Op de bank hangen met comfort food is erg verleidelijk (en mag ook gerust af en toe) maar zorg goed voor jezelf. Stress vermindert door beweging en de juiste voedingsstoffen.

7. Afstand

Wanneer je afstand neemt, ontstaat er ruimte. Beperk het contact met je ex, is er toch contact wacht dan een aantal uur voordat je antwoord, zodat de emotie niet spreekt maar jij.

8. Schrijf

Schrijven helpt je flarden van gedachten en emoties geordend te krijgen maar het helpt je ook te uiten. Maakt niet uit wat je schrijft en aan wie, schrijven helpt in het proces van helen.

9. Kindercoach

Wanneer er kinderen in het spel zijn is het belangrijk dat zij zo goed mogelijk worden ondersteund in dit proces. Soms heb je als ouder daar hulp bij nodig, een kindercoach kan hierin veel betekenen.

10. Zoek hulp

Zoek ook voor jezelf de hulp van een coach om je bij te staan in het lastige proces dat een break-up met zich meebrengt.

Mijn online academy ‘REinvent Your Life’ is geboren uit mijn eigen break-up, jaren geleden. Wil je meer weten over hoe je omgaat met een break-up en alles wat er op je pad komt? Je kunt mij als coach ‘life’ inhuren of je aanmelden bij mijn Academy. Zo word je stap voor stap begeleid in een traject dat enorm complex kan zijn. https://reinventyourlife.nl/#werkmetmij

Anouk